A parkettacsiszolás receptje, 2. felvonás

2006. aug. 01. (kedd), 18:58, D. keze nyomán
Életképek, Mindennapok, Faszagyerek, Szürreálium
Az előző, némileg elhúzódó, szombati napon előkészített alapanyagot aztán frissen kelesztjük (nem tudom, mikor keltem utoljára fél 8-kor), majd átvisszük Budapest ellenkező sarkába. (Ez a vasárnap reggeli menetrendet tekintve el fog tartani egy darabig, kb. úgy jó másfél órát...).

Ott aztán fél 10-től délután fél 3-ig sóder, cement és víz segítségével betonformába öntjük a teraszt, majd kisasszonnyal sürgősen elindulunk visszafelé (ami a vasárnapi menetrendet tekintve - ugye - megint el fog tartani egy darabig).

Visszaérve - fél 5-nél járunk - jobb kezünkbe 60 kilós csiszológépet, bal kezünkbe flexet ragadva masszírozzuk még közel négy órán át a gyertyánpadlót a jól ismert por, hőség, beletörődöttség fűszerekkel.

Eljő a móka s kacagás ideje is, L-éknél kisütjük a szalonnánkat (le is öblítjük szorgosan, de csak mértékkel).

A szalonnához azonban csiszolás dukál, úgyhogy éjjel fél 1-kor hazaérve ismét fussunk neki... ki lehet találni. Éjjel kettőig. Immáron zárt ajtók mögött (nyilván a pártüléseken is csiszolnak...), hogy ne ébresszek fel senkit. Csak én, és a csiszológépek. Kutyaszorítóban.

A már csak finom igazításokra váró parkettát eztán tegyük el négy órára, hogy jól megaludjon helyettünk is, majd másnap hajnalban... igen. Azt.
Frissességem ekkora némileg már megkopott, de mivel úgysem láttam ki a fejemből, a kelő nap beszűrődő fénye által felfedett kisebb hibákat, mintha mi sem történt volna (hát alvás mindenesetre alig)... csiszoltam.

Feltétként mindenesetre válasszunk asztalnyi (de annál sokkal nehezebb) TV-t, mely magától csak azért sem nem mászik el a szerelőhöz.

A tegnapi napról ennek megfelelően látomásszerű villanásokból értesültem, melyek közül különféle házimunkák és fejlesztőkörnyezet-piszkálgatás vezeti fel a mai - figyelem! - csiszolást :D (látszik, hogy szeretem a padlót, utoljára még simogatom kicsit kézzel-papírral), valamint programozást.

Vigyázzunk a fenti étrenddel, hosszú távon alvásmegvonást és morózusan ráncolt szemöldököt hoz.