Eizo FlexScan S1931

2007. márc. 05. (hétfő), 17:13, D. keze nyomán
Kiber, Érdekességek
Tegnap óta ez a monitor jelenti az átjárót a kibertérbe. A videokártyához hasonlóan az előző Sony CRT-met is megsirattam: sokáig szolgált becsülettel, nagyon hozzám nőtt; a beégett árnyalatai, a korával gyengülő kontrasztja végül azonban váltásra kényszerítettek (most a lányok használják).

Az új jelöltnél alapvető kritériumok voltak a színhűség, a kiváló kontraszt, a legalább 19 hüvelykes képméret, a min. 1280x1024 felbontás, és lehetőleg mindezt 8-12 ms táján.
E-nek köszönhetően hamar megszületett a választás.

Eizo S1931 EzUp lábbal
Eizo S1931 EzUp lábbal

A hivatalos kedvcsináló is már sokat sugall, de álljon itt egy idézet a monitor bemutatójából (.pdf):

"Haladó technológia és kompakt kialakítás teszi high-end termékké ezt a monitort. A 19”-es kijelző S-PVA LCD moduljával különösen jól kezeli a gyors képváltásokat és a mozgóképeket. A gyors videó szekvenciákat és animációkat zavaró késedelem nélkül jeleníti meg. Ezzel egyidejűleg az S1931 kitűnő képvisszaadással brillíroz, mindegy milyen látószögből is nézzük. Egyenletesen magas szín- és feketedési fokozat kontrasztot kínál egészen a sarkokig, illetve ferde nézőpontokból is. Az S1931 különösen azokhoz a profi felhasználókhoz szól, akik a kompromisszum-mentes képminőséget és vele együtt a gyorsaságot is választják.
- Kontraszt 1000:1, fényerő 280 cd/m2, 178° látószög
- 8 ms kapcsolási idő szürke-szürke Overdrive funkcióval
- Automatikus fényerőszabályzás
- Beépített hangszórók
- SlimEdge design különlegesen keskeny szegéllyel
- DVI-D és D-Sub bemenetek a digitális és analóg csatlakoztatáshoz
- Oszlopos, ArcSwing vagy EasyUp tartólábbal
"

A szubjektív tapasztalatok minden várakozásomat felülmúlták. A gyönyörű képet kifogástalan építési minőségű fekete váz övezi, a maximálisan komfortos, forgatható, hajtogatható EzUp (EasyUp) láb pedig kényelmes állíthatóságot ad. Már a "szokásos" tulajdonságokat is az átlagosnál sokkal magasabb színvonalon nyújtja az S1931, de ehhez társulnak még az olyan finomságok, mint például a környezet megvilágítottságához automatikusan igazodó fényerő-szabályzás, vagy a csomagolástól kezdve a használatig mindenhol érezhető, valóban ergonómikus tervezés.

A történetben köszönet illeti szponzoraim, valamint nagy állóováció jár E-nek csodaszámba menő segítségéért, B-nek és G-nek pedig ezúton is üzenem, hogy áldozattal nyújtott baráti kezük nélkül sehol nem lennék.