Fejlődés, kihalás... blogoszféra?

2006. jan. 05. (csütörtök), 15:19, D. keze nyomán
Csípős, Fejemfalba, Más honlapok
Remélem, végső soron azért majd a blogoszféra is követi az evolúció törvényeit, beleértve a kihalást is. Eleddig inkább az ember-parazita burjánzására hasonlít, beleértve a pudingtömeget, és a tetején rezgő, vékony emberréteget is.

A neonzöld-lila kombó a web fennállása óta igyekszik meghánytatni a minimális ízléssel rendelkezőket, az izgő-mozgó, tenyérnyi szemű manga(lica)figurák viszont újkeletűek. A "napszemcsis-szolizós nyarat kívánok egész évre!" mondjuk a fogyasztói társadalomból költözött át ide (is), de - kicsinyes módon - nem tudok túllépni rajt. Persze, persze, tágas a kibertér, nem kötelező nézni... az űrről is ezt gondoltuk, aztán már kezdenek elzakózni a műholdak a szétszórt űrszemétben.
Szóval akadnak külső-belső értékek bőven.

Nálunk még kibontakozóban van az őrület, ilyenkor még mindenki veszi a tamagochit olcsóér'. Ettől még lehetne jó - de nem az. Pech.

Élőlény jellegű a blogoszféra, a net, és végső soron a társadalom, amelyből kiindul? Ha igen, mi a bánatért nem tisztul ki, mint a túlszaporított kínai csirkefarm a koncentrált madárinfluenzától?
A hasonlóság félelmetes, csak a szerverek áramszámláit könnyebb fizetni. Ja, meg akadnak kivételek is.