Firefox fájlmegosztásra?

2006. jan. 07. (szombat), 03:29, D. keze nyomán
Kiber
Ez vagy nagyot fog durranni, vagy magával rántja a Firefoxot.

"Az AllPeers egy ingyenes kiterjesztés, mely egyesíti a Firefox erejét a BitTorrent hatékonyságával, hogy kedvenc böngésződet egy médiamegosztó erőművé tegye." - olvasható az AllPeers nevű, leendő Firefox kiterjesztés honlapján.

Tehát kapunk egy ingyenes, reklámmentes fájlmegosztót a böngészőnkbe? Nagy büntetés lenne! (A kiterjesztés egy teljes bittorrent klienst integrál.) Állományokat oszthatunk meg (legyenek ezek mondjuk cicás képek...), több szálon, több forrásból szedhetünk más állományokat (mondjuk kutyás képeket...), miközben a többi fülön jó szokásunkhoz híven böngészgethetünk (mondjuk nénis képeket). Az AllPeers egy toolbar, valamint egy side panel segítségével ad majd felületet tevékenységeinknek. Jelenleg még csak a béta regisztrációra lehet e-mailben feliratkozni, de a tervek nagyratörőek (későbbiekben fizetősen akár még extra szolgáltatásokkal is), és kétségtelenül innovatívak.

Reméljük, a szerzők követik hitvallásukat, mely szerint a Firefox egy új platform, nem pedig pusztán egy böngésző. Én teljesen ráizgultam a kiterjesztésre, mindenképp ki fogom próbálni! Egyedül attól tartok egy kicsit, hogy a Firefoxra a fájlmegosztás nagy ellenzői (pl. RIAA) ráhúzzák a vizes lepedőt.

Az indulásig néhány csemege: