Lottón nyertem a lábam, nem gond

2006. júl. 29. (szombat), 05:53, D. keze nyomán
Életképek, Csípős, Éji vad, Etanolic
A dolog valahogy úgy kezdődött, hogy a szájbatett 956-os Rákoskeresztúr felé indult el Hidegkút helyett. Nem gond.
Sétáltam egyet a Móka térig, ahol ellenőriztem az összes lehetséges - és kiírt - járatot, majd még épp jutott időm integetni a kifelé jövő busznak. Persze, hogy nem gond.

Ettem egy pulykás szendvicset (azaz tegnap már a másodikat) a gülüszemű éjjelnappalis néninél, aztán futólépésben megtaláltam az éjszakai 22-est, ami a Budagyöngyéig elhoz. Ez úgy nagyjából félút. Nem rossz, onnan már csak 7 kilométer hazáig.

Gyalog.

Először csak meneteltem kedélyesen a tegnap éjszakai foci bokahúzódásaival mit sem törődve. Aztán elszaggatott mellettem az első piros 56-os, amit elfelejtettek kiírni. Nem gond.
És csak meneteltem. Az öreg halász, meg Sysiphos mind eltakarodhatnak a p.ba, pedig először félúton jutott eszembe, hogy jól szájba kéne rúgni a buszvezetőket, a buszon utazókat, az ásványvíz-reklámok tervezőit, meg úgy általában mindenkit, aki békésen, otthon alszik.

Nem sokkal ezután nem épp túrázásra szánt bőrcipőm szegei elkezdték lágyan masszírozni a talpam.

Háromnegyed útnál már vattát köptem, egyetlen vígaszom Bethlehem és Bloodbath volt, és meglobogtatta hajam a második elszaggató busz szele is.

Kb. 90%-nál rájöttem, hogy nem fogok találni vizet 98%-ig, elkezdtem szurkolni, hogy kitartson az elem a lejátszómban, már behunyt szemmel jártam, és úgy hiszem, a Bloodbath "captured in trap" szövege nem tett túl jót a morálomnak.

Már bőven megpirkadt, mire hazaértem. Holnap 8-kor kelek csiszolni a padlót, kő másnapos leszek, valószínűleg nehezemre fog lábra állni, és úgy általában mizantrópabb időszakaim egyike fog beköszönteni.

A szomorú, hogy a történetben én voltam a legnagyobb pénisz. A holnapi (mai) akció miatt annyi pénz volt a zsebemben, amiből 400-szor hazataxiztam volna, ráadásul benéztem az éjszakai buszt, de legalább felkeltettem Babukámat, hogy ugyan beszélgessünk már egy bő 18 percet hajnali negyed ötkor.

Nem gond, szívesen sétálok!