Micsoda felhőszakadás!

2006. júl. 25. (kedd), 00:51, D. keze nyomán
Életképek, Arche, Szeretem
Gyönyörű, haragos felhők gyülekeztek tegnap délután, később mennydörgött és villámlott, és lassan elindult az esőzés is.
A vad zivatar óriási mennyiségű csapadékot hozott. Épp ekkor ültem a buszon a Fasorban, és teljes lázban égtem: ilyet még nem láttam!
Az autók motorháztetőjéig ért a maguk előtt tolt vízhullám, a busz által keltett vízfodrok a fél méter magasan álló villamossínek padkáján csapódtak, sőt, még az 56-os busz ajtaján is átjött az ár, az alsó lépcsőt teljesen elborította! A János kórháznál lévő füves földsziget teljesen eltűnt, a fasori út teljes szélességében hömpölygő folyammá vált.

Sokan elakadtak a vízben, a busz előtt haladó Lada egy darabig ugyan pöfögött, majd csak buborékolt kipufogójával, végül a vezetőnek ki kellett szállnia megtolni a járgányt.
A gyalogosok - beleértve a busz után engem is - szinte mindenhol bokáig, néhol térdig gázoltak a vízben, de érdekes módon a szokatlan helyzet inkább érdekelte, mint dühítette őket.

Én ismét csak lelkesen figyeltem az eseményeket, általában véve minden érdekes, romantikusan elemi szituáció teljesen felvillanyoz.
Azt mindenesetre sosem gondoltam volna, hogy ekkora hőség és szárazság után ennyi vizet látok ilyen magasan. Kíváncsi vagyok, mi a következő!