Mikrobiológia szigorlat

2007. aug. 27. (hétfő), 22:52, D. keze nyomán
Mindennapok, Pásztorom, Csípős, Röhög, Laza, Egyetem
Negyedév küszöbén, negyedév küszöbén!

Harmadik nekifutásra a mikrobiológia is letérdelt. Az első kettő annyira gyorsan ment, hogy ma - 2,5%-os esélyt beteljesítve - kihúztam ugyan az egyik korábban kapott tételsort, de nem ismertem meg... viszont cserébe kellett újért nyúlnom, ami sokszor jobb lett. Ha az Úr velünk, ki ellenünk, nem igaz?

Diplomatikusan úgy szokták megfogalmazni, hogy "átfogó képet szerettek volna kapni a tudásomról". Gyakorlatilag öt helyett huszonöt tétellel foglalkoztunk, de kellően normálisak voltak ahhoz, hogy időlegesen el tudjam nyomni a telefonkönyv-mikrobiológia iránti utálatom.
Tortúra volt ez, a legvéresebb körömlehúzkodós-vasszüzes fajtából. Az örökérvényű "Néha dolgozni támad kedvem. Olyankor leülök egy sarokba, és megvárom, míg elmúlik." bölcsességben tessék lecserélni a 'dolgozni'-t 'seggelni'-re. Egy anyag legyen logikus, gondolkodtató, de nehogymár nyers biflázás kelljen hozzá...
Mindenesetre a cipekedés odáig fajult, hogy életemben először vizsga előtt macskagyökér-kivonat után nyúltam. Nagyon furcsa, a falat nem lebontó, hanem átugró érzés volt droggal lefeküdni, de aludtam is mélyen legalább négy órát.

Szóval ez is megvan. Szép vonulat egyébként a biokémia, mikrobiológia, gyógyszertan sorozat, tízből hatszor Freud előtt tisztelegve mikrobiológia helyett is biokémiát mondok. Ezek a keserves utak jól beleégnek az emberbe, az anyai korosztály is mai napig álmodik szigorlatokkal.

Most már karnyújtásnyira a "hosszú hétvége" (szept. 3. kezdés...). A helyzet finom pikantériája, hogy holnapután vizsgázom belgyógyászatból, de nem gond, a futárszolgálat holnap reggel elvileg meghozza a könyvet. Remélem.