Neurofiziológia demo, orvostörténelem vizsga

2006. máj. 09. (kedd), 20:04, D. keze nyomán
Mindennapok, Csípős, Fejemfalba, Egyetem
Nagyon szeretem az élettant, no meg az idegrendszert is, úgyhogy elvileg ez a témakör kedves nekem.
A probléma valószínűleg az intézettel lehet. :) Mindenesetre lenyomtuk a demot is, úgy remélem, nem is lett rossz. Az idegélettan elég szigorú anyag, meg élettannál sose lehet tudni, mi lesz az eredmény, úgyhogy drukkolászom.

A rákövetkező pár órában még átfutottam az orvostörténelem nevű ágyútölteléket is, mert délután meg abból vizsgáztunk. 200 ember, mind röhög, érzik a vesztüket.
Jött is. Móka s kacagásra számítottunk, de a villamos alatt fekvő ember mosolya nem mindig őszinte. Lehetett tudni, épp hol jár a tesztek kiosztása, mert az a terület a nagyelőadóban kínjában mindig felröhögött... ormótlanul megszívtuk!
A kérdések közt ilyenek huncutkodtak, hogy "Hányadik évi melyik törvényben határozták meg a Magyar Tisztiorvosi Szolgálat alapítását?", meg "Credé és R. - már nem emlékszem - milyen eszközt találtak fel?".
Világ életemben utáltam az évszámokat, mindig az összefüggésekre mentem, de itt meglepő mód eszembe jutottak. Csak például Credé neve nem mondott semmit. Például!

Egy srác kb. 3-4 perc után beadta. Zsivajgó röhögés közepette megtapsoltuk.
Én nagyjából 8-10. lelkesedőként értem végig, de még így is kísértek kifelé mosolyok. Nem baj, szerintem nem lett olyan rossz!

Záróakkordként ráadásul írhatom a holnapi élettan gyakra a jegyzőkönyveket (amikhez idáig persze hozzá sem nyúltam). E hétre (vasárnap óta) eddig 12 óra alvás jutott, és erős a gyanúm, hogy ez holnapra csak 3-4-gyel fog bővülni.