Nyugi, emberek, csak választás van...

2006. ápr. 11. (kedd), 00:02, D. keze nyomán
Mindennapok, Csípős, Észosztó, Fejemfalba
Korábban eldöntöttem, hogy az e-Arcon politika nem lesz, de kellően foglalkoztat a mostani helyzet ahhoz, hogy - személyes részét megvilágítva - írjak róla.

B-vel, egyik legjobb barátommal politikai nézeteink lényegében ellentétesek, de teljesen nyugodtan, egymás véleményét meghallgatva tudunk beszélgetni a jelen választásokról, esélyekről, és így tovább. Az alapvető intelligencia itt kezdődik.

Egyikünk sem tépked plakátokat, köpköd emberekre, és bár én továbbra is dühös vagyok, hogy várhatóan egy köpönyegforgató karrierista lesz a miniszterelnök (ne feledjük, hogy Gyurcsány KISZ-es volt, jelentett, és a rendszerváltás törte derékba a "párton" belül szépen induló karrierjét!), egyetlen dolog vígasztal: a rendszerváltás óta egy kormány sem kapott még 8 évet. Nem a személy, hanem az eredmények lényegesek.

A hétköznapok embereinek is felül kéne emelkednie a kicsinyes ellentéteken, és nem engedni elszabadulni a politika ürügyén személyes sérelmeik mérgét. Vitatkozni szinte kell, köpködni meg... nos, lehet.
Lássuk, ki mennyit ér!