Objektívnéző pont

2007. jan. 28. (vasárnap), 18:22, D. keze nyomán
Fotótechnika, Nikon, Elmélkedős, Röhög, Én népem
Múlt évben a Nikon bejelentette a 70-300 VR objektívet, december táján pedig elkezdték szállítani is.
Az Index D80 topic-jában sokat beszélgettünk róla, y3k pedig csinált egy igen korrekt tesztet is. A vizsgaidőszak miatt kicsit ritkábban jutottam fel, úgyhogy mire láttam a tesztet, addigra páran már hozzászóltak - de először én köszöntem meg, hogy fáradozott vele.

Válaszul írta, hogy jól esett neki, és ha gondolom, nézzem meg élőben a lencsét.
Meglepett a dolog. y3k bejegyzéseivel szinte mindig egybecsengett a véleményem (mint utóbb nagy örömömre kiderült, ő is így látta, ezért is írta a "másodnick-szagú" jelzőt), de azért mégiscsak más, mikor valaki az otthonába elhív...

Márpedig itt ez történt. Két levélváltás, utána telefon (ő hívott ráadásul), egyeztettünk, és pénteken, mikrobi vizsga után átugrottam hozzá.

Az érdeklődésem mellett másfél órán át fotós témákról beszélgetni egy olyan tudású faszival, mint ő, már eleve élmény. Szó-hang nélkül a nyakamba akasztotta a fél milliós felszerelést - akkor azért picit elakadt a levegőm. Elképesztően töményen annyi élménnyel, ismerettel, tapasztalattal lettem gazdagabb, mint normálisan egy hónap alatt sem.
A legjobban mégis a történet természetes, emberséges spontaneitása tetszett. Nagyon laza volt a teljes délután, az értelmiségi, családcentrikus atmoszférában kifejezetten jól éreztem magam.

Léteznek még Emberek "odakint", az itthon-vaulton kívül is, és a legváratlanabb módokon és formákban lehet velük összefutni.
Hálás vagyok ezért a Sorsnak.