Gyakran ismételt kérdések (GYIK/FAQ/súgó)

2005. júl. 22. (péntek), 15:00, D. keze nyomán
e-Arc.hu
  1. Mi az e-Arc.hu?
  2. Ki csinálja az e-Arc.hu-t?
  3. Mi a regisztráció? Hogyan tudom elvégezni? Miért regisztráljak?
  4. Adatkezelési alapelvek
  5. Mit tegyek, ha nem érkezett meg a regisztrációt megerősítő levél?
  6. Elfelejtettem a jelszavam - hogyan kérhetek újat?
  7. Mi az a webfeed (pl. RSS/ATOM)?
  8. Hogyan tudok feliratkozni az e-Arc.hu webfeedjére?

Mi az e-Arc.hu?
Webnapló (blog), webfejlesztési játszótér, kiber-reprezentációm, egyszóval a személyes honlapom.

Ki csinálja az e-Arc.hu-t?
"Hát én!" Bővebben rólam.

Mi a regisztráció? Miért és hogyan végezzem el?
A honlapon történő regisztráció során létrehozol magadnak egy felhasználói fiókot. Számos szolgáltatást csak regisztrált és belépett felhasználóként érhetsz el, például hozzászólni is csak így tudsz. Előfordulhat, hogy egyes írásokat is csak regisztrált és belépett felhasználóként érhetsz el. A regisztrációhoz kattints a jobb felső sarokban látható ajtó ikonra, majd a megjelenő "Regisztráció" linkre, vagy esetleg ide. A további lépésekről a helyzetérzékeny súgók, illetve rendszerüzenetek fognak tájékoztatni.

Adatkezelési alapelvek
Az e-arc.hu felhasználóinak adatait kiemelt biztonsággal és diszkrécióval kezeli. Semmilyen általad megadott bizalmas információ nem érhető el nyilvánosan. A honlap a látogatók számítógépén elhelyezhet úgynevezett "cookie"-kat, melyek a felhasználó bejelentkezését és laphasználatát segítik. Ez nem az e-arc.hu sajátossága, hanem az internet működéséhez tartozik hozzá. A szolgáltató emellett rögzíti az egyes oldalak lekérését, illetve az azokat lekérő számítógép címét. Ez a merőben statisztikai és biztonsági célokat szolgáló ún. naplózás a felhasználók, valamint a jobb tartalomszolgáltatás érdekében történik. A fentiek mindenben megfelelnek a hatályos jogszabályoknak, és a személyiségi jogokat maximálisan tiszteletben tartják.

Mit tegyek, ha nem érkezett meg a regisztrációt megerősítő levél?
Szólj, és megerősítem a regisztrációd. Ha félsz tőlem, akkor regisztrálj újra, és az előző regisztrációd automatikusan törlődni fog.

Elfelejtettem a jelszavam - hogyan kérhetek újat?
Kattints az ajtó ikonra a felső menü jobb oldalán (ha nem látod, akkor lépj ki az emberkére, majd a "Kilépés" linkre kattintva), majd a megjelenő linkek közül az "Elfelejtetted jelszavad?"-ra.
Ezt követően már csak azt az e-mail címed kell újra megadnod, amit regisztrációkor használtál (vagy adatmódosításkor rögzítettél), és a rendszer automatikusan küldeni fog egy levelet, amiben a további teendők szerepelni fognak.

Mi az a webfeed (pl. RSS/ATOM)?
A webfeed egy olyan szolgáltatás, melynek segítségével egy honlap frissülését a látogatása anélkül tudod követni. Sokszor nevezik RSS-nek is (noha hibásan: az RSS a webfeedek egyik típusa), magyarul pedig időnként hivatkoznak rá "hírcsatorna" néven is.

Hogyan tudok feliratkozni az e-Arc.hu webfeedjére?
Kattints a felső menü bal oldalán lévő narancssárga ikonra. A legtöbb modern böngésző támogatja a webfeedeket, sokszor a böngésződ címsorában is láthatod az ikont., így ezek bármelyikére kattintva a browser fel fogja ajánlani számodra is a feliratkozást. Használhatsz más programokat is, a webfeed címe ehhez: http://e-arc.hu/feed

Most akkor mi van?
Azt hiszem, éjjel háromnegyed 3.