Topmodell lesz

2006. dec. 12. (kedd), 19:01, D. keze nyomán
Életképek, Csípős, Észosztó
Előfordulásom a szépségszalonokban aránylag csekély, de a héten édesanyám immár ex-munkahelyén összefutottam azzal a lánnyal, aki meg fogja nyerni a 'Topmodell leszek' című, ötödosztályú szappanoperákat alulról hergelő remek magyar modellárverést. Egészen pontosan aki valószínűleg meg fogja nyerni, mert egy másik csikkin "háttércsapata" is igyekszik Deák '20k' Ferencekkel tisztára sepregetni az ól tetejére vezető utat.

A sors biztos hallotta a sánta és a púpos viccét ("Sánta, nincs a hátadon semmi? Akkor nesze, itt egy púp!"), de a történeti csavar kedvéért - a legkisebb rosszindulat nélkül - kacsláb helyett békaképet és olyan bokákat adományozott a lánynak, mint az enyém. (Igen, azt hiszem, szőrben is versenyre kel velem.)
Sajnáltam is egy kicsit szegényt, mert amíg máshol kezdik kiűzni a szkeletonokat a modelliparból, nálunk iszonyú fogyókúrára fogják a csajokat: ő is kávét meg narancsot eszik (rák+gyomorfekély versus modell 1:0), és egy bő hónap alatt eldobott 15 kilót. Na pont ilyen betegesen is néz ki.

Az Ady-i "kegyes nagyúr" azért menti is az elesetteket: e lány oly mérsékelt szellemi képességekkel áldatott meg, hogy bizonyosan nem veszélyezteti a saját sorsára való rádöbbenés.

Ím, ilyen hát egy topmodell receptje. Gazdagon fűszerezett, könnyezve fogyasztott, könnyed módon az elme-gyomrot biztosan nem terheli, ám remekül bizonyítja: bármely nőről lehet gyönyörű képeket készíteni.