Villámló tekintet

2006. okt. 13. (péntek), 15:53, D. keze nyomán
Mindennapok, Röhög
Bő két éve érik már, az utóbbi másfélben voltam kétszer a körzeti rendelésen is (mindegyik alkalommal jól lekúrtak, teljes joggal), aztán az utóbbi pár napban rászántam magam: elkezdtem szemüveget vadászni.

A Vision Express hirdetett meg egy olyan akciót, amiben a korral azonos százalékot engednek a keretből, úgyhogy elsősorban az ő üzleteikben vadásztam.

Édesanyám saját tapasztalatai nyomán ajánlotta a Váci utcai VE szalont. Némi előítélettel mentem, főként az árakat illetően, de abszolút pozitívan csalódtam: a szalon semmivel nem drágább más boltoknál, csak itt - pl. saját, West Endes szalonjukkal ellentétben is - körbeugráltak, és csak úgy lesték minden kívánságom. Furcsa, hogy ettől mennyire elszoktunk, pedig ez lenne a normális.

A keret körül persze ment a tanakodás rendesen. Négy-öt jelöltből végül kettő maradt, majd az egyiket leváltotta egy másik... az így kialakult párosból az egyik egy picit konzervatívabb, szerintem igen elegáns darab, míg a másik egy progresszívebb, a pillanatnyi divatnak jobban megfelelő, de markánsabb példány volt.
Bő fél órát próbálgattam őket, végül nem könnyű szívvel az elegáns Gucci keretet választottam, arra gondolva: világ életemben az időtálló, finom eleganciát szerettem és képviseltem, és aligha fogok felsírni, ha az altereknek nem jön majd be. Általában véve nem aggaszt mások véleménye: önmagunkkal összhangban, dobolt újra és újra a fejemben.

A szemvizsgálatot egy fiatal, jó illatú, jó ízlésű, ropihoz hasonlító szemorvosnő végezte (mindig rájövök, hogy a teltkarcsú lányokat szeretem), akivel nagy egyetértésben megvitattuk a kislányát, az orvosi egyetemet, meg azt, hogy elhanyagoltam a szemem.

A fizetésnél azért vettem egy mély levegőt... és persze megkérdeztem, nem lehetnék-e egy percre 40 éves (ha már 27-nek akart írni a hölgy). Sajnos nem, de vígasztal az új szerelem. :)

18-ára készül el, és teljes lázban égek. Korábban volt egy rövid időre szemüvegem, de most valahogy bele sem gondoltam, csak bementem, választottam, megvettem, pont. Izgalommal vegyes várakozással tekintek remélhetőleg hosszú és gyümölcsöző kapcsolatunk elé, amely szó szerint új képet fog tárni elém.
A vásárlásra is azért szántam el magam, mert tegnap már sehogy sem tudtam élesnek látni egy képet fotófeldolgozás közben, és bevillant, hogy ugyanez lehetne a lányokkal is, így hirtelen rettentő tarthatatlannak éreztem a helyzetet.

Szóval nagy lépés az embernek, az emberiségnek meg remélhetőleg hosszú távú befektetés. :)