Vizitdíj, avagy feszül még a rókán bőr

2007. feb. 16. (péntek), 00:32, D. keze nyomán
Fejemfalba, Orvoslás
Zörög már minden csontja, de "húzzák még a ravaszt", amíg csak minimális esély látszik egy kevés lyuggatott bőr lenyúzására is.

Íme, itt a vizitdíj rendszere, és számítsatok a legrosszabbra, kedves feleim.
Állandó lesz a háború az ellátottak és az ellátók, az ellátók és a "felsővezetés" között, s mindennek a tényleges ellátás fogja meginni a levét.
Lesz, aki majd szándékkal nem fizet (elvi kérdést csinál belőle, vagy csak megszökik), de lesz bőséggel a csórik, az öregek, a gyerekek, az eszméletlenek között olyan, aki nem tud fizetni.
Az orvosok a saját felelősségükre, a törvényi szabályozás ellenében fogják ellátni a betegeket, és adminisztrálhatnak orrba-szájba, napi több órában.

De legalább Molnár Lajos úr, dicső egészségügyi miniszterünk megnyugodott az első nap tapasztalatai nyomán! Most már mindannyiunkban új hit ébredt ámokfutása iránt (pláne, hogy felsejlik a kérdés: kinek is a cége szállította a vizitdíj-automatákat?).
Gyors kórtörténete:
"Az SZDSZ egészségpolitikusa, a liberális egészségügyi reform-program egyik megalkotója, a Liberális Egészségügyi Tanács elnöke. A 2006-os választáson az SZDSZ országgyűlési képviselője lett. 2006. június 9-től egészségügyi miniszter." Forrás: Egészségügyi Minisztérium

Ne legyetek betegek, feleim - őrületes nagy szívások lesznek itt az egészségügyben. Nektek, rászorulóknak, és nekünk, gyógyítóknak is.